Teknologi

Artikel, Teknologi Pemasaran

Ini adalah benar dalam cahaya perubahan dramatik mengambil tempat di global lanskap kekerasan dan konflik. Sebagai apa-apa, bukannya memberi tumpuan kepada penawaran-berdasarkan teknikal pembaharuan, orang-orang yang menjalankan pencegahan inisiatif harus membenarkan konteks untuk memberitahu apa jenis teknologi yang diperlukan dan yang pendekatan akan berusaha yang terbaik. Dalam kajian lain, telah menerima risiko penilaian teknik yang lebih positif maklum balas daripada pesakit dan Pengamal Umum, yang telah membuktikan untuk mempromosikan penerimaan dan menggunakan teknik ini di klinis berlatih . Menyertai dokter dan pasien di reka bentuk dan penilaian keputusan sistem sokongan yang berurusan dengan Pencegahan jantung risiko pada orang dengan diabetes Tipe 2 .

Pengguna boleh membina sosial, akademik, dan profesional sambungan dengan menghantar mesej di media yang berbeza format (iaitu teks, foto, dan video) dan mengulas, keinginan, dan menjawab kepada orang lain ‘ mesej (Bowman & Akcaoglu, 2014; Maben, Edwards, & Malone, 2014; Hou et al., 2015). Dalam konteks pendidikan, Facebook telah sering digunakan sebagai pelengkap mengajar alat untuk kuliah atau LMSs untuk menyokong perbincangan kelas atau membangunkan, sekarang dan berkongsi akademik kandungan dan sumber. Banyak kereta sepatutnya yang memilih untuk membuat kumpulan peribadi di Facebook, memberikan lapisan tambahan keselamatan dan privasi karena kumpulan yang tidak dapat dicapai oleh orang asing (Bahati, 2015; Bowman & Akcaoglu, 2014; Clements, 2015; Dougherty & Andercheck, 2014; Esteves, 2012; Shraim, 2014; Maben et al., 2014; Manka & Ranieri, 2013; Naghdipour & Aldridge, 2016; Rambe, 2012).

Dikuasai oleh teknologi baru keupayaan, ilmu saraf telah berkumpul luar biasa momentum lebih dekad yang lalu. Kami percaya bahwa lompatan besar ke depan boleh dibuat dalam hanya beberapa tahun atau dekad disebabkan oleh infusi baru disiplin bakat, diselaraskan usaha, dan pelaburan sumber di tingkat nasional. Itu lompatan besar dalam sejarah Ilmu pengetahuan-pembangunan fizik, atom, nuklir, dan untuk menjelaskan kode genetik – yang satu ini akan mengubah masyarakat manusia selama-lamanya. Melalui pengetahuan yang mendalam tentang bagaimana otak kita benar-benar bekerja, kita akan memahami diri kita berbeza, merawat penyakit lebih tepat, mengajar anak-anak kita lebih berkesan, berlatih hukum dan penghakiman dengan gambaran yang lebih dan membangunkan pemahaman yang lebih daripada orang lain yang otak telah terbentuk dalam situasi yang berbeda. Untuk mencapai visi ini, kita harus berlatih dan sokongan yang baru generasi ilmuwan-otak multi-disiplin dan menyediakan sumber yang diperlukan untuk melancarkan kreatif mereka tenaga untuk semua. Facebook adalah web-based perkhidmatan yang membolehkan pengguna untuk membuat publik atau swasta profil dan mengundang orang lain untuk menyambung.

Digital permainan “aplikasi yang menggunakan ciri-ciri video dan permainan komputer untuk buat yang menarik dan mendalam pengalaman belajar untuk menyampaikan khusus belajar gol, hasil dan pengalaman” (De Freitas, 2006, p. 9). Digital permainan sering melayani tujuan dua mempromosikan hasil pembelajaran sementara membuat belajar menyeronokkan dengan menyediakan simulasi dunia nyata skenario serta peran-bermain, menyelesaikan masalah, menggali dan mereplikasi aktiviti (Boyle et al., 2016; Connolly, Boyle, MacArthur, Heaney, & Boyle, 2012; Merah & amp; ampulus, 2013; Wheaton, 2011). Di samping itu, gamified unsur-unsur, seperti digital lencana dan pendahulu, boleh dimasukkan ke dalam arahan untuk memberikan tambahan insentif untuk diberikan lengkap bacaan dan pembelajaran yang lain aktiviti (Armier, Gembala, & Skrabut, 2016; Memahat, Huang, Chu, & Chiu, 2016). Itu ped manfaat permainan digital adalah agak berbeza dari yang lain teknologi ditangani dalam ulasan ini, yang direka untuk sosial interaksi. Ketika permainan digital boleh bermain dalam pasukan atau membenarkan pemain untuk bersaing terhadap yang lain, fokus reka bentuk mereka sering di memberikan peluang bagi siswa untuk berinteraksi dengan kandungan akademik di alam maya melalui membuat keputusan, menyelesaikan masalah dan ganjaran mekanisme.

Kajian pengguna perspektif pada kesihatan baru teknologi telah menunjukkan bahawa kesehatan profesional dan pesakit boleh mempertimbangkan teknologi baru ini sebagai alat yang berguna yang membantu profesional kesihatan dan pasien di klinis membuat keputusan . Bagaimanapun, ia juga telah menunjukkan bahawa kesehatan profesional mencari ia sukar untuk mengintegrasikan teknologi ke mereka bekerja amalan jika ada ketidaksesuaian antara harapan teknologi dan bekerja dengan amalan . Ini boleh menyebabkan rintangan untuk penggunaan teknologi, sebahagian menggunakan teknologi atau perlakuan yang lain untuk mengatasi dilihat batasan teknologi . Di samping itu, telah menunjukkan bahawa keutamaan yang berbeza antara kesehatan profesional dan pesakit menterjemahkan untuk taraf berbeza apabila menilai kegunaan teknologi baru . Dua kajian pengguna ‘ sikap terhadap baru jantung risiko penilaian teknik mendapati bahawa perhatian utama untuk doktor yang menggunakan sistem akan meningkatkan masa perundingan . Dalam belajar dengan Wilson et al. Pesakit mendapati bahawa program positif mempengaruhi perundingan proses, memungkinkan mereka untuk menyumbang untuk penilaian dan pengurusan jantung risiko.

Dalam segi rendah pertunangan kadar, kekurangan literasi, kebiasaan, dan kepentingan di Twitter, serta Facebook keutamaan, yang dinamakan sebagai faktor (Bista, 2015; McKay et al., 2014; Mysko & Delgaty, 2015; Osgerby & tergesa-gesa, 2015; Tiernan, 2014). Bagaimanapun, ketika Twitter menggunakan diperlukan dan diintegrasikan ke kelas perbincangan, pertunangan kadar adalah 100%. Begitu juga, 46% pelajar dalam satu studi menunjukkan bahawa mereka adalah lebih didorong untuk mengambil bahagian dalam Twitter aktiviti jika mereka telah diberi (Osgerby & tergesa-Gesa, 2015), sekali lagi mengesahkan kuasa luar motivasi faktor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button