Teknologi

Teknologi Berita

Ketiga, permainan digital yang telah rapat diintegrasikan ke dalam kurikulum seperti yang dikehendaki aktiviti (Farley, 2013; Grimley et al., 2012, Ke et al. Dan, 2016; Liu et al., 2011; Marriott et al., 2015; et al Siddique., 2013) tidak seperti wiki, Facebook dan Twitter, yang sering sukarela dan digunakan untuk menambah kuliah (Dougherty & Andercheck, 2014 Nakamaru, 2012; Prestridge, 2014; Rambe, 2012). Komputer-berdasarkan teknologi yang telah merangkak ke dalam banyak aspek kehidupan dan industri, belum ada sedikit pemahaman bagaimana ia boleh digunakan untuk meningkatkan pelajar pertunangan, konsep yang mempunyai minat yang di pendidikan yang lebih tinggi kerana kaitannya dengan beberapa positif hasil akademik. Tujuan artikel ini adalah untuk memberi ulasan kritikal kesusasteraan dari 5 tahun yang lalu mengenai bagaimana kesan program, persidangan web, blog, wiki, laman web sosial , permainan digital pada pelajar penyertaan. Kami telah melancarkan keputusan kami dengan gambaran definisi dan petunjuk pelajar pertunangan, yang diturunkan tiga jenis penyertaan yang diberitahu bagaimana kita mengklasifikasikan artikel. Kami Facebook penemuan mencadangkan bahawa permainan digital memberikan yang paling kesan meluas di seluruh jenis pelajar pertunangan, diikuti oleh Facebook dan Facebook web persidangan.

Masa depan penyelidikan harus fokus pada keberkesanannya ini dan lain-lain popular rangkaian sosial untuk meningkatkan pelajar pertunangan. Di samping itu, ada sangat sedikit kajian tentang sama ada maklumat teknologi, yang melibatkan pemindahan maklumat dalam satu arah untuk pelajar, memberi kesan yang berbeda jenis pelajar penyertaan. Masa depan penyelidikan harus memeriksa sama ada teknologi media, seperti video kuliah, podcasts, dirakam persembahan atau dirakam Kuasa Ketika persembahan, memberi kesan pelajar pertunangan. Akhirnya, pelajaran harus memeriksa kesan perisian bergerak dan teknologi, seperti aplikasi pendidikan atau pintar, pada pelajar pertunangan. Kajian yang melaporkan 91% penyertaan kadar yang unik karena itu tentu Twitter halaman itu ada melalui awam link. Oleh itu, pelajar yang memilih hanya untuk melihat kandungan (58%), bukan menyumbang ke halaman, tidak perlu membuat akun Twitter (Hennessy et al., 2016).

Dalam usaha untuk sokongan yang menggunakan teknologi di klinis berlatih, ia mengusulkan untuk menggunakan dialog-berdasarkan pendekatan apabila berkomunikasi hasil ujian untuk pesakit termasuk mendapat kesan daripada pesakit memahami tujuan BOLEH teknologi. Di samping itu, ia adalah yang dicadangkan untuk memberikan lebih lanjut tentang ujian untuk pesakit. Wilson et al. digambarkan contoh ini pendekatan untuk menggunakan teknik untuk menilai jantung risiko. Teknologi adalah berdasarkan pengurusan pertunangan dan kerjasama antara pasien dan dokter serta mempromosikan gaya hidup yang sihat.

Orang lain yang ragu-ragu, karena sebelumnya kemajuan teknologi yang tidak membawa kepada massa pengangguran. Dasar harus mempromosikan teknologi yang melengkapi kerja pekerja, dan harus mempromosikan pendidikan dan latihan yang membantu pekerja menyesuaikan diri untuk perubahan. Kajian ini menekankan pentingnya menyelidiki pemahaman pasien dan dokter teknologi baru ketika dilaksanakan secara klinis berlatih. Keputusan mendedahkan bahawa doktor telah mendapati ia sukar untuk berkomunikasi maksud hasil ujian untuk pesakit dan menterjemahkan keputusan ke bermakna kesan daripada pesakit rawatan. Pesakit secara pasti apa yang hasil ujian dimaksudkan dan tidak menunjukkan hasil ujian akan mendorong mereka untuk perubahan kelakuan.

Penggunaan teknologi yang berlebihan atau tidak sesuai ditubuhkan di dunia membangun bukannya “teknologi yang sesuai” memburukkan lagi masalah ini. Keselamatan dimensi, termasuk keselamatan di bawah keadaan dunia sebenar, harus menjadi bagian dari proses membuat keputusan pengenalan teknologi baru ke dalam sistem kesihatan oleh kerajaan, syarikat insurans, penderma agensi-agensi pembiayaan dan agensi PBB. Pesakit, kesehatan profesional dan pembuat keputusan yang harus diketahui bahawa teknologi baru yang tidak selalu lebih baik daripada yang semasa.

Kebanyakan kajian di Facebook alamat tingkah laku petunjuk penglibatan pelajar, dengan banyak kurang penekanan pada emosi atau kognitif pertunangan. Mungkin inovasi yang paling penting dari kemajuan teknologi untuk membolehkan individu untuk mengambil bahagian dalam konflik inisiatif pencegahan dalam masyarakat mereka dan mereka masyarakat. Kerajaan dan antarabangsa pelakon telah lama telah mengumpulkan data dan menggunakan alat-alat teknologi untuk memberitahu dan melaksanakan dasar-dasar dan tindakan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button